paranoia

2021.03.16. 06:24

Összeesküvés-elméletekben hitt a nashville-i robbantó

Csaknem három hónappal a súlyos károkat okozó nashville-i robbantás után az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kizárta az elkövető terrorista indíttatását.

Az FBI vizsgálati jelentéshez kötött hétfői sajtótájékoztatója szerint a robbanásban elhunyt tettes indítéka

főként paranoia és több bizarr összeesküvés-elmélet lehetett. Hozzátették, hogy a férfi öngyilkosságot követett el.

A közlés szerint az elkövető pontosan megtervezte a robbanás helyét és idejét a figyelemfelkeltés és pusztítás céljából, mindemellett csökkentve a valószínűségét az esetleges áldozatoknak.

Az FBI hangsúlyozta, hogy az elkövető egyedül építette a robbanószerkezeteket, és ő volt a felelős azért, hogy működésbe jöttek.

December 25-én egy Anthony Quinn Warner néven azonosított helyi lakos röpítette levegőbe az egyesült államokbeli Nashville-ben a lakókocsiját. A férfi a detonációban meghalt.

A lakókocsiból a robbanást megelőzően bombára és a helyi lakosok evakuálásának szükségességére figyelmeztető hangfelvételt lehetett hallani, és közben zene szólt.

A rendőrök ezért gyorsan elkezdték a környék kiürítését, és kihívták a tűzszerészeket. A lakóautó azonban felrobbant, még mielőtt a tűzszerészek a helyszínre érkeztek volna. A detonációban három ember megsebesült.

Kilenc, közelben parkoló autó kigyulladt, és a környéken többtucatnyi háznak betört az ablaka, negyvenegy épületben keletkeztek károk, emellett több fát is kidöntött a detonáció. A robbanásban megrongálódott az A&T amerikai távközlési vállalat telefonközpontja, ami fennakadásokat okozott mind a mobil-, mind a vezetékes telefonos szolgáltatásban Tennessee, Kentucky és Alabama államban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában