járőrözés közben

2021.03.11. 19:30

Tizenhat illegális migránst találtak Pest megyében

A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért előállították őket.

Csütörtök délután 16 illegális migránst találtak a rendőrök Pest megyében – közölte a megyei rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján kora este.

Közleményükben azt írták: a monori rendőrök nem sokkal fél egy után egy üllői telephelyen fogtak el tíz külföldit, akik egy török kamion rakteréből másztak ki. A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért előállították őket.

Nem sokkal később a gödöllői járőrök érkeztek egy Csömör közelében található telephelyre, ahová azért kértek rendőri segítséget, mert egy román járműszerelvény csomagterében hat külföldit találtak. A rendőrök előállították őket, mert bár közülük egy pakisztáninak, öten pedig afgánnak vallották magukat, a férfiak a személyazonosságukat és jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A migránsokat a hatályos jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – tartalmazza a rendőrség közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában