Ország-világ

2021.04.04. 15:13

Fel akart robbantani húsvétkor egy francia katolikus templomot öt muszlim nő

Letartóztattak öt szélsőséges muszlim nőt – egyikük kamasz még – Béziers-ben, mert a közeli francia nagyvárosban, Montpellier-ben fel akartak robbantani egy katolikus templomot, húsvét okán.

A Le Figaro számolt be először a tervezett terrorakcióról, pontosabban az öt nő letartóztatásáról, a Le Point egészítette ki a francia napilap információit – írja az Origo.

Béziers polgármestere, Robert Ménard szerint egy muszlim bevándorlócsaládról van szó, akik az utóbbi időben radikalizálódtak. A kisváros legnehezebb körzetében éltek, ahol a legmagasabb a bűnözés. Szerinte rengeteg pénzt költöttek már eddig is arra, hogy normalizálódjon az elővárosban a helyzet.

Az öt nőt a közeli város, Montpellier terrorelhárító kommandósai fogták el. Az egyiket figyelték, mert az Iszlám Állam lefejezéses videóit nézegette, és kapcsolatba is próbált lépni a terrorszervezettel. Azután arról kezdett írogatni, hogy a húsvétot egy terrortámadással kellene ünnepelni, fel kellene robbantani egy templomot Montpellier-ben. A nőt letartóztatták, és rajta kívül még négy nőt, valamennyien a család tagjai. Egyikük az anyja, a másik három pedig a lány testvérei. Közülük a legkisebb még kamasz.

A Le Point úgy tudja, hogy fegyvereket nem, de

robbanóanyagokat találtak a család lakásában a terrorelhárítók.

A Le Figaro éppen a napokban közölt hosszabb riportot arról, hogy egy külön, veszélyes csoportot jelentenek Franciaországban a terroristákkal szimpatizáló muszlim nők. Nimes-ben pedig le is tartóztattak két nővért, mert pénzt küldtek harmadik nővérüknek, aki Szíriában terrorista.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában