nagy fogás

2021.04.12. 13:52

Illegális cigarettagyárat számoltak fel Budapesten

A járőrök és nyomozók a helyszínen a gyártáshoz, csomagoláshoz szükséges eszközöket találtak.

Több mint 25 millió forint forint kárt okozó illegális budapesti cigarettagyárat számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV nyomozóit a rendőrség értesítette arról, hogy egy budapesti ingatlanban illegális cigarettagyárra bukkantak – írták az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

A tájékoztatás szerint a járőrök és nyomozók a helyszínen a gyártáshoz, csomagoláshoz szükséges eszközöket találtak: több mint 100 ezer cigarettahüvelyt, több száz kiló vágott dohányt, csomagolófóliát, fóliázógépet, kompresszorokat és töltőgépeket, valamint több mint 270 ezer szál, adójegy nélküli cigarettát is.

A NAV munkatársai ezután átkutatták a cigarettagyárban lebukott férfi autóját, valamint egy hozzá köthető másik ingatlant is, ahonnan további több ezer szál cigaretta, illetve a gyártási kellékek beszerzéséről szóló számlák kerültek elő.

Az akció során csaknem 36 millió forint értékű dohányterméket foglaltak le, a költségvetésnek okozott kár meghaladja a 25 millió forintot.

A NAV költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt közölte, hogy az ügyben négy helyszínen – Pest megyében, valamint Budapest XIV. és XVIII. kerületében – végeztek kutatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában