Járvány

2021.04.12. 05:46

Írországban hónapokkal ezelőtti szintre szelídült a járvány

A lakosságnak eddig az ötödét oltották be koronavírus-fertőzés ellen legalább egyszer Pfizer-BioNtech-, Moderna- vagy AstraZeneca-vakcinával.

Írországban hónapokkal ezelőtti szintre szelídült a koronavírus-járvány: december közepe óta a legkisebb számú napi új fertőzöttet jegyezték fel – adta hírül vasárnap az ír egészségügyi minisztérium egyik vezető tisztségviselője.

Ronan Glynn tájékoztatása szerint szombat és vasárnap éjfél között 303 újabb fertőzöttet jelentettek, kórházba pedig a vírus miatt november óta nem kerültek ennyire kevesen: mindössze heten.

Írországban tavaly december 24-e óta országos a lezárás, és csak e hét hétfőtől enyhítenek egyes korlátozásokon. Egyebek közt szabad lesz a megyéken belüli utazás, vagy bárkinek az otthonától legfeljebb húszkilométeres távolságra. Ugyanakkor zárva maradnak a fodrászatok, mosodák, éttermek, múzeumok, könyvtárak.

A 4,9 millió lakosú Írországban 4785-en haltak meg vasárnapig a járvány miatt. A lakosságnak eddig az ötödét oltották be koronavírus-fertőzés ellen legalább egyszer Pfizer-BioNtech-, Moderna- vagy AstraZeneca-vakcinával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában