Ország-világ

2021.05.26. 19:51

A főváros nem tervezett fákat a belvárosi utcafelújításba

A Karácsony Gergely vezette „zöld” főváros kifelejtette a fákat az egyik belvárosi útfelújítás tervezésekor.

A fővárosi tervek szerint nem ültetnek egy fát sem az Apáczai Csere János utca megújítása során. Azt gondolom, hogy ez elfogadhatatlan a Virágos Magyarország fődíjas, a zöldfelületet minden fejlesztés során növelő Belvárosban – írta közösségi oldalán Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere.

A kormánypárti városvezető egyeztetést kezdeményezett, kiállva az Apáczai Csere János utca zöldítéséért, a lakossági igényeket kiszolgáló funkciók megtartása mellett.

2019-ben a Virágos Magyarország verseny fődíját és Budapest Főváros különdíját vehette át Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere az V. kerületben megvalósított „zöld” intézkedéseiért – írja a Magyar Nemzet. A díjat azzal érdemelték ki, hogy a megelőző öt évben 297 fát ültettek, minden közterület-fejlesztésnél növelték a zöldfelületet, parkjaik – mint a Károlyi-kert, a Honvéd és az Olimpia park – híresek a magas színvonalú karbantartásukról, folyamatos fejlesztésükről, mindemellett Magyarországon elsőként használták a fák fejlődését és a közművek sértetlenségét egyaránt biztosító gyökérmenedzsment rendszert, és megkezdték a zöldfalak létesítését is a kerületben – mindezzel vált méltóvá Belváros önkormányzata a kitüntető címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában