oktatás

2021.05.28. 16:54

Bővíti tehetséges roma fiataloknak szóló programját a Mathias Corvinus Collegium

A sikeres emelt szintű érettségi megszerzéséért online egyetemi előkészítő program is indult.

Szeptembertől jelentősen bővül a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Roma Tehetség Programja (RTP): mintegy 70 középiskolás diák él az ingyenes oktatási lehetőséggel – közölte az MCC pénteken.

Mint írták, a program célja, hogy megtalálja és felkarolja azokat a roma fiatalokat, akik tehetségük és szorgalmuk révén képesek lesznek olyan karrierutat bejárni, amellyel közösségük és a magyar társadalom számára mintát adnak, értéket teremtenek.

Az RTP középiskolásoknak szóló programja érettségi előtt álló fiataloknak nyújt iskolai képzést kiegészítő oktatási lehetőségeket. A program elvégzésével a diákok megfontoltabban dönthetnek a pályaválasztás kérdésében, illetve nagyobb sikerrel tehetnek nyelvvizsgát különböző idegen nyelvekből.

A sikeres emelt szintű érettségi megszerzéséért online egyetemi előkészítő program is indult. A tehetséges fiatalok június 25-ig nyújthatják be pályázatukat az online képzésre – ismertették.

A hagyományos oktatás mellett az RTP nyári tábort is szervez, amelyre mindazon jelentkezőket várja, akik rendszerezett, sokrétű ismereteket szeretnének szerezni a romák történelméről, társadalmáról és kultúrájáról. A nyári táborra június 6-ig lehet jelentkezni az MCC honlapján – tudatták a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában