adócsökkentés

2021.05.27. 12:17

ITM: a jövő évi költségvetés az újraindítás költségvetése (videó)

A 2022-es költségvetés az újraindítás költségvetése, soha ennyi pénzt nem fordítottak még a munkahelyek megerősítésére és új munkahelyek teremtésére, mint jövőre – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.

„Az a célunk, hogy minden magyar, aki dolgozni akar, az tudjon is dolgozni” – hangsúlyozta György László a videóban.

Szavai szerint ehhez a kormány négy intézkedéssel járul hozzá.

  • Az első, hogy a munkára rakódó adóterhet 2 százalékponttal csökkenti, amivel minden dolgozó átlagosan 30 ezer forinttal többet vihet haza.
  • A második, hogy a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-mentességet kapnak, így félmillió fiatalnak átlagosan félmillió forinttal nőhet az éves fizetése.
  • A harmadik, hogy a vállalkozások fejlesztésére, a munkahelyek megerősítésére és új munkahelyek teremtésére több mint ezermilliárd forintot hirdet meg a kormány.
  • A negyedik pedig, hogy bővítik az bölcsődei és az óvodai férőhelyeket, így segítve a gyermeket vállaló anyák foglalkoztatását. Csak jövőre 70 ezer bölcsődei férőhely áll majd rendelkezésre, míg 2010-ben mindössze 32 ezer volt – sorolta György László.
  • Ezek is érdekelhetik