Elnökválasztási kampány

2021.06.29. 09:08

Kormányellenes tüntetők csaptak össze a rendőrséggel Bogotában

Kormányellenes tüntetők csaptak össze a rendőrséggel Bogotában hétfőn, a polgármester elítélte az erőszakot.

Helyszíni beszámolók szerint a tüntetők kövekkel dobálták meg a rendőröket, akik könnygázt és vízágyút is bevetettek az oszlatásra.

A Caracol helyi televíziócsatorna közlése szerint a főváros déli részén a demonstrálók több buszvezetőt rángattak le járműveikről, és elloptak öt buszt.

„Sem Kolumbia, sem Bogotá nem érdemel ilyen pusztító elnökválasztási kampányt” – jelentette ki Twitteren Claudia López, Bogotá polgármestere, aki a baloldali Colombia Humana pártot tette felelőssé az erőszak szításáért, és felszólította a tüntetőket, tartsák tiszteletben az állampolgárokat és a köztulajdont.

Kolumbiában eredetileg az adóreform ellen indult tiltakozás és általános sztrájk. A kormány végül letett tervéről, de a tiltakozók addigra már a kormány távozását követelték. A tüntetések számos helyen zavargásokba torkolltak. Az összecsapásoknak már több tucat halálos áldozata is van. A demonstrálók – akik közt nagy számban képviseltetik magukat szakszervezetek, őslakosok, és diákok – azóta átfogó reformokat követelnek.

Az országban 2022 májusában tartanak elnökválasztást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában