Interjú

2021.06.09. 18:55

Novák Katalin: a magyarok újra élvezik a szabadságot

A magyar emberek a koronavírus-járvány tetőzése után újra élvezik a szabadságot, az életet – jelentette ki Novák Katalin, a Fidesz alelnöke egy angol nyelvű rádiós beszélgetésben, amelyet a saját Facebook-oldalán tettek közzé szerdán.

Az interjút az amerikai The Answer rádió The Pro America Report című műsorában Ed Martinnak adta Novák Katalin.

Közölte, hogy

Magyarország jól áll az átoltottság szempontjából: a népességnek már a felét immunizálták.

Minden olyan felnőtt, aki akart, kapott vakcinát, az oltás már nem az állam felelőssége – hangoztatta.

Az egészségügyi rendszer soha nem omlott össze, a gazdaság lassan helyreáll. Dolgoznak a munkahelyteremtésen, a foglalkoztatottság már a járvány előtti szinten mozog

– emelte ki a Fidesz alelnöke, családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Megjegyezte: a turizmus Magyarországon is megsínylette a válságot.

Nehéznek nevezte az elmúlt évet, az otthoni tanulást és munkavégzést, ugyanakkor optimistának vallotta magát: szerinte a kialakult helyzet jobban megerősítette a családi kötelékeket.

Novák Katalin azt mondta, hogy a magyarok családközpontúak. A fiatalok házasságot és kettőnél több gyermeket szeretnének, a gyakorlatban mégis másként alakul.

A kormány feladatának nevezte, hogy lehetővé tegye: annyi gyermek szülessen, amennyire az emberek vágynak, és ne kelljen anyagi okok miatt elhalasztani az ilyen döntéseket.

A kereszténység a magyar kultúra része. A kormány kereszténydemokrata, konzervatív értékeket vall, családbarát, védi az életet – jelentette ki a Fidesz alelnöke.

Úgy vélekedett, hogy

az országoknak szükségük van határokra. Magyarország nem csupán a saját határait védi, hanem az Európai Unió határait is, ez kötelessége

– emelte ki.

Illegálisan senki sem léphet be, a magyarok nem akarnak tömeges bevándorlást, ez szuverenitási kérdés – tette hozzá.

Novák Katalin arról is beszélt, hogy

szeptemberben már a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot tartják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában