Ország-világ

2021.06.29. 10:51

Robbantani és gázolni akart a kecskeméti terrorista, bizonyíték van rá

Miután elétárta az ügyészség a bizonyítékokat, vallomást tett a terrortámadás tervezésével gyanúsított magyar fiatal.

Forrás: TEK / illusztráció

Az ügyészek bizonyítékokat tártak a terrortámadás tervezésével gyanúsított magyar fiatal elé, aki „folytatólagos” vallomást tett – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

A megalapozott gyanú – az ügyben lefoglalt elektronikus adatok elemzése révén – tovább erősödött.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást folytat egy 21 éves férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarországon.

A közlemény szerint

a letartóztatás elrendelése óta kétszer is kihallgatták a gyanúsítottat, amikor az ügyészek bővebb tényállást közöltek a gyanúsítottal, továbbá bizonyítékokat tártak elé, és a férfi folytatólagos vallomásokat tett.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség igazságügyi szakértőt rendelt ki a terhelt elmeállapotának vizsgálatára, továbbá indítványt tett a gyanúsított június 2-án elrendelt letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítására is.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója június elején, egy nappal a fiatal férfi elfogása után azt közölte az M1-en, hogy

a fiatal az Iszlám Állam által működtetett zárt fórumon kifejezetten ajánlkozott arra, hogy olyan típusú támadást hajtson végre Magyarországon, amely nagy tömegeket érint.

Bizonyítottság esetén akár tíz évet is kaphat a 21 éves kecskeméti egyetemista, akin a Terrorelhárítási Központ (TEK) több felszámolóegysége ütött rajta. Úgy tudni, robbantásra készült a Puskás Arénánál a futball Európa-bajnokság valamelyik meccse alatt, a Balaton partján pedig tömegbe akart hajtani egy autóval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában