Ország-világ

2021.06.16. 07:27

Teljesen összeomlott a budapesti közlekedés Karácsony lezárásai miatt

Egyre több útszakaszt, csomópontot zár le a főváros baloldali vezetése, ami miatt teljesen összeomlott Budapest közlekedése. Mától pedig mindennap még hatalmasabb dugókra készülhetnek a budapestiek, szerda hajnali négy órától ugyanis teljesen lezárták a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől, várhatóan másfél évre.

A főváros baloldali vezetése egyszerre indított el több közlekedési csomópontot érintő projektet, így egy ideje lehetetlen közlekedni a fővárosban a dugók miatt – számol be róla az Origo.

Június 7-étől vette kezdetét a tényleges, hónapokig tartó építkezés az Idősebb Antall József rakparton. Szintén nehezíti az autósok helyzetét, hogy szerdától lezárták a Lánchidat, és ezzel elkezdődött a hídon a felújítási munka.

Ezzel párhuzamosan a Lánchíd elkerülő tengelyének kinézett Hegyalja út–Erzsébet híd–Rákóczi út vonalon is elkezdik törni az aszfaltot július elején a Blaha Lujza tér átalakítása miatt. Itt egy forgalmi sávot végig használhatnak az autósok, nem lesz teljes lezárás, de így is nagy dugó várható.

A főváros előzetes tájékoztatása szerint a pesti alsó rakpart az év végéig, a Lánchíd másfél évig lesz lezárva, a Blaha Lujza tér átépítése pedig jövő év végén fejeződik be.

Hajnalban teljesen lezárták az átkelőt, várhatóan másfél évre

A lezárás idején a közösségi közlekedés járművei sem hajthatnak át a hídon, ezért megváltozik a 16-os, a 105-ös, a 916-os és a 990-es busz útvonala. A hiányzó szakaszok pótlásával összefüggő buszsávot alakítanak ki a Hegyalja úton, és új gyorsbuszjárat indul 110E jelzéssel az Apor Vilmos tértől a Bosnyák térig.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi tájékoztatása szerint a közúti forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát, a járdák azonban a munkák 2023-as befejezéséig lezárva maradnak. A kivitelezési munkákat előreláthatóan 2023 augusztusában fejezik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában