Ország-világ

2021.07.25. 19:43

A hagyományos, keresztény családmodell mellett álltak ki

A keresztények hitet tettek a hagyományos, Isten szerinti család mellett, elutasítva az LMBTQ szellemiségét.

Teljes egészében megtelt a Deák tér az Őrtüzek gyúlnak címmel rendezett békés keresztény kiálláson. Budapest szívében közel hatszáz keresztény gyűlt össze, hogy tükröt mutassanak a Pride-vonulás résztvevőinek: a keresztények hitet tettek a hagyományos családmodell, az Isten szerinti család mellett, és az LMBTQ szellemisége ellen is kiálltak szombat este – írja a Magyar Nemzet.

Az öt éve indított felekezetközi kiállást idén súlyos tragédia árnyékolta be, ugyanis a főszervező, Vadász Sándor tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Nagyon jól sikerültek a beszédek, megtelt a Deák téri evangélikus templom melletti tér, nagy örömünkre szolgált, hogy ennyien eljöttek. A férjem öt évig gondozta ezt az eseményt, sajnos az esemény előtt két héttel elhunyt. Egyedül végigvittem a rendezvényt, mert tudtam, hogy ő a szívén viseli, ő volt tulajdonképpen a főszervező, én csak segítettem, támogattam őt mint a felesége – mondta el a Magyar Nemzetnek letörten a főszervező özvegye, Vadász Edit, aki hozzátette:

az eseményen fantasztikus beszédek hangzottak el. Többek között felszólalt Osztie Zoltán katolikus pap és Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek, de református és evangélikus lelkészek is részt vettek az Ádám-Éva Misszió által életre hívott rendezvényen.

A felszólalók közt volt Tárkányi Ákos szociálpolitikus, Muzslai Gábor és Etelka, a 2=1 házasmisszió vezetői, valamint Vágvölgyi Gergely, a Vasárnap.hu főszerkesztője is.

A felszólalások között átkötésként átkötésként dicsőítő dalok színesítették a programot. Az idei rendezvényünkre több mint félezren voltak kíváncsiak, ezzel ellentétben tavaly csak néhány százan jöttek el.

Az eseményt főleg keresztényeknek hirdettük meg, de azokat is hívtuk, akik a normális férfi-nő kapcsolatért állnak ki, nem pedig az abnormalitás mellett

– szögezte le Vadász Edit, aki hozzáfűzte: az Isten férfivé és nőve teremtette az embert, a család egy nő és egy férfi szeretetköteléke, amelyből gyermekek születnek – ez a definíció pedig megbonthatatlan. Ezt kívánták szeretetben, senkit sem sértve elmondani. A szervezők idén is azt kérték, hogy ezen a napon szerte az országban a helyi keresztény közösségek az Isten szerinti család témájában tartsanak istentiszteletet, bibliaórát vagy családi napot.

A Pesti Srácok a keresztény rendezvényen készült videóját ITT nézhetik meg. A Magyar Nemzet Pride-felvonulásról írt tudósítását pedig ITT olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában