tanévkezdés

2021.08.27. 21:40

A polgárőrség fokozottan ellenőrzi az iskolák és óvodák környékét

Reggel és délután segítenek a forgalomirányításban, a gyalogátkelőhelyek biztonságos használatában, a gyerekek elleni jogsértések megakadályozásában.

A polgárőrök a tanévkezdéstől fokozottan ellenőrzik az iskolák és óvodák környékét a reggeli és a délutáni órákban – közölte az Országos Polgárőr Szövetség pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták, idén is kiemelt figyelmet fordít a tanévkezdés biztonságára a polgárőrség.

A szövetség online megtartott elnökségi ülésén Szabó Zoltán szakmai elnökhelyettes minden egyesületet arra kért, hogy a rendőrséggel együttműködve fokozottan ellenőrizzék az óvodák, iskolák környékét. Reggel és délután a polgárőrök segítsenek a forgalomirányításban, a gyalogátkelőhelyek biztonságos használatában, a gyerekek elleni jogsértések megakadályozásában, és erősítsék a drogprevenciós járőrszolgálataikat. Azokon a településeken pedig, ahol nincs oktatás, a megállókban fokozottan figyeljenek az iskolába induló vagy onnan érkező gyerekek biztonságára.

Túrós András, a szövetség elnöke minden polgárőrt arra kért, érezze kötelességének a gyermekek biztonságos iskolakezdésének segítését.

Közölte: a polgárőrök intenzív jelenlétét legalább egy hónapig fenn kell tartani az iskolák és óvodák környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában