Ország-világ

2021.08.30. 11:37

Dobrev Klára hazugságot terjesztett a paralimpiai jutalmakról

Újabb hazugságba bonyolódott a Demokratikus Koalíció milliárdos miniszterelnök jelölt-jelöltje.

Dobrev Klára most a paralimpikonokról kitalált hazugsággal hergelte követőit, amikor néhány napja azzal vádolta a kormányt egy Facebook-bejegyzésben, hogy a 2012-es londoni olimpiai játékok előtt az Orbán-kormány csökkentette a paralimpiai jutalmakat.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a baloldali kormányok idején egy paralimpiai aranyérem húszmillió forintot ért a baloldalnak, míg 2012-ben az Orbán-kormány már 23 millióval díjazta a paralimpiai győzelmet, tehát Dobrev állításával ellentétben növekedett a paralimpikonok díjazása – írja a Magyar Nemzet.

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje embertelennek nevezte a kormányt, ám Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestület elnöke helyreigazította Dobrevet. – Az egyes paralimpiákon megszerzett helyezések után járó egyszeri jutalmat a kormány idén februárban jelentősen növelte. Így most egy paralimpiai arany után 25 millió forint jár, ami a valaha volt legmagasabb jutalom – közölte a testület elnöke, hozzátéve: nem kevés munkát fektetnek abba, hogy a fogyatékos sportolók ismertsége, erkölcsi és anyagi elismerése növekedjen, lehetőségeik a sportolásra bővüljenek.

– Emellett a paralimpiai érmesek életjáradéka, melyet 35. életévük betöltése után kapnak a sportpályafutásuk során megszerzett paralimpiai érmeik után, pontosan megegyezik az ép olimpikonok járadékával

– hangsúlyozta Szabó László, aki szerint Dobrevnek meg kellene elégednie azzal, hogy gratulál a parasportolóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában