Ország-világ

2021.08.17. 19:33

Karácsony megint lassabbnak bizonyult a sánta kutyánál

A baloldali népszerűségi listákon a harmadik helyre szorult Karácsony Gergely újra a kormány járványkezelése elleni hangulatkeltéssel próbál híveket szerezni. A főpolgármester most ismét mellélőtt, hazugságainak tarthatatlanságára Facebook-oldalának követői hívták fel a miniszterelnöki posztra ácsingózó főpolgármester figyelmét.

Budapest, 2021. július 24. Karácsony Gergely fõpolgármester beszél a 26. Budapest Pride felvonulás célállomásán, a Tabánban 2021. július 24-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Néhány példa a számtalan kommentárból – írja a Magyar Nemzet, amely Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán olvasható.

Fotó: Facebook

„Milyen érdekes! A szüleimet ma regisztráltam 3. oltásra. Már holnapra tudtam nekik időpontot foglalni. Talán nem kellene a hangulatot kelteni, hanem inkább foglalkozni a dugókkal, a disznóóllal az Örs vezér terén és még sorolhatnám „TISZTELT FŐPOLGÁRMESTER ÚR”!!!”

Fotó: Facebook

„Sajnos megint nem igaz, amit írnak. Édesapámnak tegnap regisztráltam, ugyanis hallottam, hogy nem lehet, akkor nosza megpróbálom… Szerdán megy a 3. oltásra, kíváncsi vagyok, a két Pfizer után mit kap.”

Fotó: Facebook

„Nem tudom, miért kell hazudni, ma regisztráltam a 3. oltásra és szerdán megyek. Jó lenne, ha nem a hazugságok terjesztésével és a miniszterelnöki kampánnyal, hanem Budapesttel foglalkozna.”

Karácsony Gergely, a közösségi médiában politizáló, a baloldal miniszterelnök-jelöltségére ácsingózó főpolgármester ugyanis azt állította:

„Budapesten nem lehet harmadik oltásra regisztrálni, miközben ha nem is drámaian, de emelkedik az új fertőzöttek száma.”

A Párbeszéd társelnöke egyenesen ultimátumot is küldött a kormánynak:

„Ajánlom, hogy gyorsan szedjék össze magukat, mert a harmadik oltás nem várhat a kormányváltásig, itt emberéletekről van szó.”

Sőt, a baloldal jól bevált, keleti oltóanyagokat támadó taktikáját is bevetette, amikor arról írt: a kormányváltás után jóvátétellel tartoznak majd a kínai vakcina „áldozatainak”, és ígéretet tett arra, hogy visszaszerzik azt a rengeteg pénzt, „a magyarok vagyonát, amit az oltásra költöttek”.

Karácsony Gergely és a baloldal a pandémia kezdete óta politikai harcot folytat a kormány sikeres járványkezelése ellen.

A Korózs Lajos által bemutatott álmentő hazugságaitól hosszú út vezetett az oltás- és keletivakcina-ellenességig.

„Szeretnénk megakadályozni, hogy a kínai vakcina kormányzati propagálása miatt még inkább csökkenjen az oltási hajlandóság” – hergeltek a baloldali politikusok a keleti oltóanyagok ellen a járvány harmadik hulláma alatt.

Az oltóanyaggal kapcsolatban bírálták annak származását, előállítását, és a hatékonysága ellen is folyamatosan érveltek a baloldali politikusok. Karácsony Gergely egyik helyettese, a DK-s Gy. Németh Erzsébet még online sajtótájékoztatót is tartott, amelyben a Semmelweis Egyetem ezt cáfoló kutatása ellenére azt állította, hogy a főváros saját mérései alapján a kínai vakcina nem ad megfelelő védettséget. Ezzel párhuzamosan Karácsony Gergely a főváros antitestszűrő kampányát népszerűsítette a közösségi oldalán. A főpolgármester az első eredmények alapján kijelentette: a Sinopharmmal beoltottak védettsége nem elégséges. Bár azt is elismerte, hogy a minta nem reprezentatív, de a kínai vakcinával beoltott idősek negyede nincs biztonságban.

A bejegyzés kapcsán a hozzászólók akkor sem kímélték a főpolgármestert.

„Akkor a tesztelt idősek háromnegyedénél a szükséges ellenanyagszint megvan. Ahhoz képest nem is olyan rossz az arány, hogy az lett mondva, hogy semmit nem ér a kínai vakcina” – utaltak vissza többen is a baloldal kínai vakcinát támadó korábbi nyilatkozataira.

„Nem csak antitestvédettség létezik… De azért keltsük a hangulatot…!” – fogalmazott egy másik hozzászóló, aki a főváros antitestszűrő kampányára reagált.

Karácsony korábbi állításaira a közösségi oldalon a Miniszterelnökséget vezető miniszter is reagált, aki szerint „Karácsony Gergely álhíreket terjeszt, de lebukott”. Gulyás Gergely a Semmelweis Egyetem kutatására hivatkozva azt írta: egyértelművé vált, hogy a főváros kampánya csak az emberek becsapására alkalmas, a védettség felmérésére nem.

Borítókép: Karácsony Gergely a Budapest Pride felvonuláson 2021. július 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában