Illegális bevándorlás

2021.08.03. 21:53

Tizenhét migránst találtak egy kisteherautóban Győrszentivánnál

A sofőrt a rendőrök elfogták, ellene embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás.

Tizenhét migránst találtak egy kisteherautóban a rendőrök kedd este az M1-es autópályán Győrszentivánnál, a 23 éves román sofőrt elfogták – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Azt írták: a rendőrök az autópálya 107-es kilométerénél, Győrszentiván külterületén ellenőrizték a román rendszámú járművet. A ponyvával letakart csomagtérben tizenhét, magát szírnek valló külföldit találtak, akik sem a személyazonosságukat, sem pedig a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A sofőrt, aki a 17 migránst Ausztriába akarta eljuttatni, a rendőrök elfogták, ellene embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás. Az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint kedd reggel a megyében, Röjtökmuzsaj térségében – szintén egy ponyvás, román rendszámú teherautóban – huszonhárom határsértőt, köztük öt gyereket találtak. Azt a járművet is egy román sofőr vezette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában