szabadság vége

2021.08.28. 08:45

Torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai határnál

A szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely belépő oldalán szombat délelőtt – közölte a rendőrség honlapján.

A röszkei autópálya-átkelőn a személygépkocsival Szerbiából érkezőknek háromórás, az oda tartóknak egyórás a várakozás. Az autóbusszal utazóknak mindkét irányban egy-egy órát kell várakozniuk.

A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felől igénybe vehető a röszkei, a kübekházi és a tiszaszigeti közúti átkelő 7-től 19 óráig, valamint az ásotthalmi átkelő, amely augusztus 31-éig 7-től 22 óráig működik.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Romániából érkezőknek két órát kell várakozniuk az átlépésre. A nagylaki közúti átkelő belépő oldalán egyórás a várakozás.

A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában