Ország-világ

2021.08.05. 12:35

Újabb transznemű mesehős a láthatáron

A Disney Junior csatornán, ami a 3 és 8 év közötti gyermekeket célozza meg, látható lesz egy transznemű karakter, aki egy, a Hamupipőkéhez hasonló történet keretében változik át.

A Muppet Babies sorozat Gonzo karakteréről derül ki az egyik epizódban, hogy transznemű – írja a V4NA hírügynökség.

A sorozat egyik jelenetében Gonzo arról beszél, hogy ő is hercegnő ruhát szeretne felvenni. A többiek azonban azt mondják, a fiúk hercegek, a lányok lehetnek hercegnők.

Ekkor lép a színre a Tündérkeresztapa, aki hercegnő ruhát varázsol Gonzóra, aki így Gonzorella-ként érkezik a bálba.

Tom Warburton a Muppet Babies ügyvezető producere elárulta, hogy sokszor gondoltak már arra, hogy Gonzot szoknyában mutassák be, mivel állításuk szerint a karakter személyisége ezt lehetővé teszi.

„Kezdettől fogva akartunk egy olyan epizódot csinálni, ahol Gonzo szoknyában jelenik meg. A szerkesztő és a társproducer azonban tovább akartak menni, és az ötletük alapján készült el a végleges Hamupipőke történet, amiben Gonzo csodálatos volt” – tette hozzá Warbortun.

Gonzo a bálban elmondja barátainak, hogy mindenki arra számított, hogy a megszokott módon fog felöltözni. „Nem akarom, hogy velem foglalkozzatok, viszont nem akarom továbbra is úgy folytatni a dolgokat, ahogy eddig, önmagam akarok lenni”- fogalmazott, miután coming outolt a barátainak.

A vallomás után több barátja is elnézést kért tőle, amiért megpróbálták meghatározni neki, hogy mit viseljen. „Gonzo sajnáljuk. A barátunk vagy, és mindenféleképpen szeretünk” – mondták a Muppet Babies szereplői.

A gyermekműsor producerei a mesehős szexuális irányultságával kapcsolatban bejelentették, hogy az a céljuk az új mesehőssel, hogy elfogadják magukat olyannak amilyenek, és elősegítsék az elfogadást a családokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában