Ország-világ

2021.09.27. 16:54

Autóbalesetet szenvedett a botrányos ózdi előválasztás koordinátora

A sérült autóban több köteg előválasztási szavazólap és nagy mennyiségű készpénz is volt.

Az ózdi előválasztás szervezője, koordinátora az a férfi, aki szerdán este BMW gépkocsijával súlyos balesetet szenvedett az M3-as autópályán, Gödöllő térségében – írta meg a PestiSrácok.hu. alapján a Magyar Nemzet.

A sérült autóban több köteg előválasztási szavazólap és nagy mennyiségű készpénz is volt.

Mint írják, a baleset elszenvedője az ózdi előválasztási botrány koordinátora, amely ügy miatt kényszerítés gyanújával nyomozás indulhat. Ismert, hogy vélhetően

olaszliszkai romák egy csoportja akadályozta Ózdon az előválasztási sátornál, hogy leadják voksukat azok, akik nem Farkas Péter Barnabás jobbikos politikust – a Jobbik, valamint a DK, a Momentum, az LMP és az MMM jelöltjét – támogatják.

A történtekről tanúskodó fotókon több helyen is felismerhető B. László. Ő lehetett az, aki a Jobbik megbízásából koordinálta az előválasztást Ózdon. Az egyik önkormányzati képviselő konkrétan azt állítja, B. László rendelte az előválasztást akadályozó romákat Ózdra.

A baleset következtében szétszóródott szavazólapok Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből származhatnak,

ugyanakkor az előválasztás szabályzata nem teszi lehetővé, hogy az előválasztás közben ilyen módon szavazólapokat szállítsanak.

Érthető, ugyanis ha az urnákat utaztatják a szavazás közben, azokhoz rendkívül könnyű lenne hozzáférni és az előválasztás eredményét manipulálni. A Bennfentes.net másnap kereste fel a helyszínt, ahol még mindig szanaszét hevertek az előválasztási szavazólapok, de nemcsak azok, hanem választási szórólapok is.

A PestiSrácok megtudta, hogy a BMW-t egy ózdi férfi, B. László vezette, aki nem más, mint a botrányok alatt roskadozó ózdi előválasztás koordinátora. A szakállas, fiatal férfi több fotón is látható azok közül, amelyeket a portál hozott nyilvánosságra annak kapcsán, hogy ózdiak állítása szerint

napokon keresztül idegen romák egy csoportja akadályozta az embereket szavazatuk leadásában az előválasztási sátornál.

Az egyik sértett azt állította: miután kiderült, hogy nem a jobbikos Farkas Péter Barnabásra akar szavazni, egyszerűen megfogták a grabancát és kitették az előválasztási sátorból. Lefényképezte B. Lászlót, a fotót kitette a Facebookra és azt írta mellé: ez a férfi távolította el a sátorból. Azt is sejtette, hogy a történtekhez a Jobbiknak lehet köze.

Az ózdi botrány kapcsán Fidrus Péter, egy, a Jobbikból korábban kilépett ózdi önkormányzati képviselő is megszólalt. Facebook-oldalán arról írt, hogy a roma csoportot B. László szervezte a városba, illetve, hogy B. Lászlót a Jobbik bízta meg az előválasztás koordinálásával.

Az ózdi előválasztás egyébként is kezd tragédiába fordulni. Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, a roma balhé után egy évekkel ezelőtt, Lengyelországban készült fotó került elő Farkas Péter Barnabásról, amelyen egy náci plakát előtt egyértelmű karlendítő mozdulatot tesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában