9/11

2021.09.11. 22:52

Donald Trump: hazánk nagyszerű népe számára szeptember 11-e nagyon szomorú nap

Nagyon szomorú napnak nevezte az Egyesült Államok nagyszerű népe számára szeptember 11-ét Donald Trump korábbi amerikai elnök szombaton közzétett videóüzenetében, a terrortámadások huszadik évfordulóján.

„Azon a napon sok minden kiderült, a többi között a rendőrségünk, a tűzoltóságunk és az elsőként reagáló emberek bátorsága. Hihetetlen munkát végeztek. Szeretjük őket, és köszönjük nekik” – fogalmazott a volt elnök a Mentsük meg Amerikát politikai akcióbizottság (Save America PAC) által az internetre feltöltött felvételen.

Trump úgy döntött, hogy nem vesz részt a terrortámadások huszadik évfordulójának alkalmából rendezett központi ünnepségen, de később ellátogat a Világkereskedelmi Központ (WTC) lerombolt ikertornyai helyén megépített emlékműhöz.

Bírálta a Joe Biden amerikai elnök vezette adminisztrációt a kevesebb mint két hete véget ért afganisztáni katonai kivonulással kapcsolatban, és úgy vélte, a rossz tervezés és a vezetők tájékozatlansága vezetett a kudarchoz.

Trump szerint a háború huszadik évének „a győzelem, a becsület és az erő” évének kellet volna lennie, „ehelyett Joe Biden és alkalmatlan kormánya vereséget szenvedett és megadta magát” – tette hozzá.

„Túl fogjuk élni, de sajnos hazánk hosszú időre sebet kapott. Csak küzdelmek árán fogunk tudni kilábalni abból a kínos helyzetből, amelyet a hozzá nem értés okozott” – fogalmazott.

Amerikai idő szerint délután a korábbi elnök előre be nem jelentett látogatást tett a New York-i rendőrség 17. körzeti irodájában, ahol elismerését fejezte ki a szolgálatot teljesítő tisztek bátorsága miatt. Ugyanitt az egyik rendőr ama kérdésére, miszerint indulna-e a 2024-es elnökválasztáson, Trump azt mondta, már tudja, mit fog tenni, a kampányfinanszírozási törvények miatt azonban erről egyelőre nem beszélhet. „De azt hiszem, elégedett lesz” – fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában