A pápa Magyarországon

2021.09.05. 15:50

Ferenc pápa a jövő heti látogatásáról: imádságnak szentelt napok lesznek Európa szívében

Délben mondott beszédében emlékeztetett, hogy jövő vasárnap Budapestre látogat a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére.

A hitüket az ellenségesség és üldözés közepette is gyakorlók oltalmát kérte az egy hét múlva kezdődő útjához Ferenc pápa vasárnapi beszédében, amelyben a Budapesten tartott 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) nyitónapját üdvözölte.

Ferenc pápa a Szent Péter térre néző ablakból, délben mondott beszédében emlékeztetett, hogy jövő vasárnap Budapestre látogat a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére, majd Szlovákiába utazik tovább.

„Ezek az imádságnak szentelt napok lesznek Európa szívében” – mondta a katolikus egyházfő.

Köszönetet mondott a látogatását előkészítőknek, és előzetes üdvözletét küldte mindazoknak, akik várják érkezését. „Én is szívből készülők velük találkozni, és arra kérek mindenkit, hogy utamat kísérje imával” – mondta Ferenc pápa.

A katolikus anyaszentegyház vezetője a szeptember 12. és 15. közötti látogatásához oltalmat kért azoktól, akik Európának a látogatástól érintett helyszínein hitüket hősiesen gyakorolták „az Evangéliumot ellenségesség és üldözés közepette is tanúsítva”.

„Ők segítsék ma is Európát a tanúságtételben, nem annyira szavakkal, mint cselekedetekkel, az irgalmasság és a befogadás tetteivel” – jelentette ki Ferenc pápa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában