kalifornia

2021.09.05. 19:54

Gendersemleges gyerekrészleget kellene kialakítani a boltokban

Az ötszáz főnél több embert foglalkoztató üzleteknek kötelező lesz az egyes gyermek-termékek nem-semleges elhelyezése a boltok polcain.

A szenátus elfogadott egy törvényjavaslatot, ami szerint az üzletekben a gyerekeknek szóló termékeket gender-semlegesen kellene elhelyezni – írja a V4NA.

Úgy tűnik nincs fontosabb dolga a kaliforniai törvényhozásnak, mint hogy arról fogadjon el törvényjavaslatot, hogy az üzletek gender-semlegesen helyezzék el a játékokat polcaikon, hívja fel rá a figyelmet egy hírportál.

A törvényjavaslat szerint, amit most elfogadott a szenátus, az ötszáz főnél több embert foglalkoztató üzleteknek kötelező lesz az egyes gyermek-termékek nem-semleges elhelyezése a boltok polcain. A törvényjavaslat nem tiltja meg az áruházakban a hagyományos fiú- és lányszekciókat, de megköveteli a kereskedőktől, hogy legyen nemi szempontból semleges részleg is az üzletben, “észszerű választékkal” függetlenül attól, hogy az adott termékeket fiúknak vagy lányoknak szánták-e eredetileg. A törvényjavaslat egyébként csak a játékokra és kiegészítőkre (pl. kozmetikumok) vonatkozik, a ruhákra nem.

A törvényjavaslat beterjesztője az egyébként gyermektelen, homoszexuális Evan Low demokrata képviselő. Melissa Melendez republikánus szenátor a törvényjavaslat ellen szavazott. Mint mondta, ő inkább azt javasolja, hogy “hagyjuk meg a szülőket szülőknek”.

Hozzátette, hogy a javaslat beterjesztőjével ellentétben neki öt gyermeke is van, és szerinte nagyon kényelmes a szülők számára, hogy az üzletekben nemek és korcsoportok szerint vannak elhelyezve az játékok és más termékek. Mint fogalmazott, “nem hiszem, hogy a szülőknek szüksége van arra, hogy a kormány közbelépjen, és megmondja nekik, hogyan vásároljanak gyermekeiknek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában