Ország-világ

2021.09.18. 11:19

Így próbálnak átjutni a migránsok Magyarországra (videó)

Éjjel-nappal próbálnak bejutni illegális bevándorlók Magyarországra a déli határzárnál, erről tett közzé videót a kormány hivatalos Facebook-oldalán.

Forrás: Magyarország Kormánya Facebook oldala

„Így próbálnak átjutni Magyarországra a migránsok a déli határzárnál. A katonák és a rendőrök teszik a dolgukat” – olvasható a Magyarország kormánya hivatalos Facebook-oldalára szombaton közzétett videó mellett. A felvételen az látható, ahogyan a migránsok tömegei kerítést mászva, illetve különböző eszközökkel megpróbálnak bejutni Magyarország területére.

Katonáink és rendőreink az elmúlt 24 órában összesen 437 határsértőt tartóztattak fel, és 105 migránst akadályoztak meg abban, hogy illegálisan hazánk területére lépjenek – olvasható a Police.hu-n. Mint írják, a feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, pakisztáni, palesztin, marokkói, eritreai, tunéziai, kameruni, török, indiai, egyiptomi, iráni, líbiai, bangladesi és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarországon az elmúlt 24 órában négy fő ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában