közösségi közlekedés

2021.09.10. 11:20

Különvonatokat indít a MÁV az eucharisztikus rendezvényre

Különvonatok, több kocsival közlekedő menetrend szerinti vonatok, távolsági és nemzetközi buszjáratok, a fővárosi helyszínek között közlekedő transzferjáratok biztosítják az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) helyszíneire az eljutást – közölte a MÁV pénteken.

A vasúttársaság szerint érdemes elővételben, már most megváltani a vonatjegyeket a vasúti pénztárakban vagy online a megújult Elvirán, illetve a MÁV-applikáción keresztül.

Hozzátették, hogy kedvezmények is segítik a hívek utazását:

vasúton és a Volánbusz belföldi menetrend szerinti járatain 50 százalékos jeggyel lehet utazni.

A különvonatok pénteken Szombathelyről a Várpalota–Veszprém–Székesfehérvár útvonalon Kőbánya felsőre, vasárnap Debrecenből az Újfehértó–Nyíregyháza–Szerencs–Miskolc útvonalon Budapest-Nyugati pályaudvarra, Zalaegerszegről Szombathely–Veszprém érintésével a Nyugati pályaudvarra, Pannonhalmáról a Écs–Győr–Győrszentiván útvonalon a Nyugati pályaudvarra járnak.

Közölték azt is, hogy

a résztvevők ingyen utazhatnak Budapesten belül a helyszínek között közlekedő, díjmentesen igénybe vehető transzferjáratokon.

Hozzátették, hogy szombaton a Kossuth Lajos téren az ünnepélyes szentmisére az eljutást igény szerint közlekedő transzferjáratok biztosítják a Széchenyi István térig, a felszállóhelyek megegyeznek a megnyitó felszállási helyeivel. Vasárnap a Hősök terén a pápai záró szentmisére az ideiglenes parkolóövezetekből az eljutást igény szerint közlekedő transzferjáratok biztosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában