baleset

2021.09.23. 10:04

Megtalálták a radarernyőkről eltűnt repülő roncsait az orosz Távol-Keleten

A gép maradványaira orosz hírügynökségi jelentések szerint egy hegygerincen, a Szpartak sítábor közelében bukkantak rá.

Megtalálták csütörtökön Habarovszk közelében annak az An–26-os repülőnek a roncsait, amely előző nap eltűnt a radarernyőkről.

A gép maradványaira orosz hírügynökségi jelentések szerint egy hegygerincen, a Szpartak sítábor közelében bukkantak rá. Az időjárási feltételek csütörtökig nem tették lehetővé, hogy mentőhelikopter szállhasson le a baleset helyszínének közelében.

A repülő a bolsehehciri természetvédelmi területen, a Korfovszkoje községhez vezető úttól három kilométernyire járt szerencsétlenül.

A gépen hat ember tartózkodott: a pilóta és a reptéri létesítmények műszaki állapotát ellenőrző szakemberek. Sorsukról egyelőre nincs információ.

A szerencsétlenség körülményeinek kivizsgálására eljárás indult. A balesetet feltételezések szerint időjárási körülmények okozhatták. A gép felkutatására hetven embert és húsz műszaki eszközt, közük két helikoptert mozgósítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában