váltságdíj

2021.09.27. 10:35

Nigériai fegyveresek elengedtek tíz túszul ejtett diákot

Az iskola mindent megtett a tanulók kiszabadításáért.

Nigériai fegyveresek váltságdíjért cserébe elengedtek tíz túszul ejtett diákot, akiket két hónappal korábban raboltak el egy helyi iskolából – közölte az oktatási intézmény egyik illetékese.

Az emberrablók júliusban megtámadták az északnyugat-nigériai Kaduna állam egyik bentlakásos iskoláját, és magukkal hurcoltak mintegy 150 tanulót. A bűnözők csoportokban engedték el túszaikat, miután megkapták az értük követelt váltságdíjat.

John Hayab, a megtámadott baptista középiskola illetékese vasárnap este elmondta, hogy már csak tizenegyen vannak az emberrablók fogságában. Hozzátette: az iskola mindent megtett a diákok kiszabadításáért.

Hayab nem árulta el, hogy mennyit fizettek egy-egy tanuló szabadságáért.

Fegyveres bandák 2020 decembere óta több mint 1100 tanulót raboltak el váltságdíj reményében, több mint tucatnyi támadást követve el iskolák és középiskolák ellen. A hatóságok válaszul számos oktatási intézményt bezártak.

Először a Boko Haram dzsihadista szervezet hajtott végre hasonló akciókat Nigériában, majd később más iszlamista csoportok és bűnbandák is átvették ezt a módszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában