Ország-világ

2021.09.30. 08:30

Nyíltan uszít a kárpátaljai magyarok ellen a Ternopili Megyei Tanács elnöke

A televízió nyilvánossága előtt uszított a kárpátaljai magyarok ellen a hétfőn aláírt magyar–orosz gázszállítási megállapodás kapcsán Mihajlo Holovko, a Ternopili Megyei Tanács elnöke, aki arra szólította fel az ukrán államhatalmat, hogy a kárpátaljai magyar kisebbségen torolja meg az Ukrajna kihagyásával kötött szerződést.

Holovko az Ukrajina 24 televízió adásában a gázmegállapodást kommentálva azt mondta, akinek olyan partnerei vannak, mint a magyarok, annak nincs szüksége ellenségre – számol be róla a Kárpátalja.ma.

Felszólította Magyarországot, hogy módosítsa a politikáját. Műsorvezetői kérdésre válaszolva, hogy mit tehet Ukrajna, kifejtette, szerinte a diplomáciai lépések, így a nagykövet bekéretése nem elegendő. Úgy vélte, Ukrajnának jóval több eszköz van a kezében a határozott fellépéshez. Mint hangoztatta, van „magyar diaszpóra az országban”. Az ukrán államnak „keményen neki kell mennie a kárpátaljai magyar kisebbségnek” – szólított bosszúra a galíciai megye tanácsvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában