Időjárás

2021.09.30. 11:38

Tornádó pusztított a németországi Kielben

Tornádó pusztított a németországi Kielben, többen megsérültek – jelentette csütörtökön a Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság.

A beszámoló szerint a forgószél szerda este csapott le a Balti-tengernél fekvő város belső részén végighúzódó öbölben. Egy csoport evezős éppen a hajójával foglalatoskodott egy mólónál, amikor keletkezett. A tornádó besodorta őket a vízbe. Szemtanúk szerint többen utánuk ugrottak, hogy kihúzzák őket a partra. Mindenkit sikerült kimenteni.

Sok embert a parton sodort el a szél, másokat eltaláltak a szél által felkapott tárgyak. Négyen súlyosan megsérültek, sokan közepes vagy könnyű sérüléseket szenvedtek. A környező kórházakba szállították őket.

A szélvihar számos épületet megrongált. A mentési munkálatok két órán keresztül tartottak, egyszerre nagyjából hatvan tűzoltó és mentő dolgozott a természeti csapás sújtotta városrészekben.

A tornádó forgó légoszlop, amely zivatarfelhőből nyúlik ki és érintkezik a talajjal. Nagy hőmérséklet-különbségek esetén fordulhat elő. Keletkezését nem lehet előre jelezni. Németország északi, tengerparti térségében nem szokatlan időjárási jelenség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában