Ország-világ

2021.09.30. 09:41

Varga: hiába az LMBTQ-lobbi, nem fogjuk beengedni a magyar iskolákba és óvodákba

Az Európai Parlament LIBE (Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi) bizottságának küldöttsége egy előre megírt ítélettel érkezett Magyarországra – mondta az igazságügyi miniszter csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Varga Judit a küldöttség tagjaival való találkozó előtt azt mondta, Magyarország egy szabad és független ország, amely tagja az Európai Uniónak; az Európai Parlament pedig az unió egyik intézménye, és semmiféle hatásköre, hatalma vagy jogköre sem lehet egy szuverén ország felett.

„Ennek jegyében, a nemzetközi udvariasság, turizmus és diplomácia jegyében készülök a találkozóra, hiszen szívesen tájékoztatom őket, hogyha vannak kérdéseik a magyar jogrendszer különlegességeiről”

– fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette: ne legyenek „illúzióink”, hiszen Brüsszelben is megkezdődött a magyar országgyűlési választási kampány, amiben az ellenzéknek segítenének.

„Van egy rossz hírem számukra: ahogy más szexuális propagandát, úgy az LMBTQ-lobbit sem fogjuk beengedni a magyar iskolákba és óvodákba” – írta bejegyzéséhez Varga Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában