merénylet

2021.10.16. 13:05

A brit kormányfő a megölt parlamenti képviselőre emlékezett

A belügyminiszter közölte, hogy felülvizsgálják a választott politikai tisztséget viselők biztonságát.

Britain's Prime Minister Boris Johnson (R), Britain's main opposition Labour Party leader Keir Starmer (C) and senior police officer Ben-Julian Harrington carry floral tributes as they arrive at the scene of the fatal stabbing of Conservative British lawmaker David Amess, at Belfairs Methodist Church in Leigh-on-Sea, a district of Southend-on-Sea, in southeast England on October 16, 2021. - Conservative British lawmaker David Amess was killed on Friday after being stabbed "multiple times" during an event in his local constituency in southeast England, in the second death of a UK politician while meeting voters since 2016. Local police did not name Amess but said a man had been arrested "on suspicion (of) murder" after the stabbing in Leigh-on-Sea.

Forrás: AFP

Fotó: Tolga Akmen

Az emlékezés virágait helyezte el szombaton Boris Johnson brit kormányfő az előző nap meggyilkolt parlamenti képviselő választókörzetében.

A miniszterelnökkel együtt virágot helyezett el a gyilkosság helyszínén Priti Patel belügyminiszter és Keir Starmer, az ellenzéki Munkáspárt vezetője is. A kormányfő és az ellenzék vezére egymás mellett állva hajtott fejet Leigh-on-Sea délkelet-angliai városkában, ahol a 69 éves konzervatív párti parlamenti képviselőt, David Amesst megölték.

Az ötgyermekes férfival, aki 28 évig volt parlamenti képviselő, pénteken napközben a fogadóóráján végzett egy 25 éves brit állampolgár, akit elfogott a rendőrség, és akiről közölték, hogy iszlám szélsőséges, és a gyanú szerint magányos merénylő volt.

A belügyminiszter közölte, hogy felülvizsgálják a választott politikai tisztséget viselők biztonságát. „Minden intézkedést meg kell hozni a parlamenti képviselők biztonsága érdekében, hogy végezhessék a választott tisztségviselőként rájuk háruló feladatokat” – jelentette ki Priti Patel.

Londonban, a parlamentnek helyet adó Westminsterben fegyveres rendőrök járőröznek. Ugyanakkor a brit parlament képviselőit a saját választókerületükben lényegében semmilyen különösebb biztonsági intézkedés nem védi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában