Megadja Gábor

2021.10.14. 15:36

Betiltotta az ELTE a más vélemények eltörléséről szóló előadást (videó)

A Századvég vezető elemzője az Origónak elmondta, hogy szerinte ami történt, az maga a cancel culture.

Nemrégiben robbant a hír, hogy az ELTE egyik kollégiumának felső vezetése betiltotta Megadja Gábor, a Századvég vezető elemzőjének, a Kontra főszerkesztőjének a cancel culture (eltörlés kultúrája – a szerk.) témában meghirdetett interaktív beszélgetését – írja az Origo.

Megadján kívül Bódi Ábel, az Identitás Generáció vezetője sem tarthatta meg vadászatról szóló előadását. Megadja Gábor az Origónak adott interjúban azt mondta, hogy

nagyon ironikus a történet, mert pont arról kellett volna beszélgetnie az érdeklődőkkel, ami most zajlik.

A Kontra főszerkesztője az Origonak adott interjúban elmondta, hogy az ELTE szakkollégiumának döntése, miszerint betiltják az eseményt, ékes példája annak, hogy az eltörlés kultúrája létezik.

– Nagyon ironikus a dolog, mert pont arról kellett volna beszélni, ami most történik. Imádom, így sok energiát spóroltak nekem, az erről való beszélgetés okafogyottá vált, elég csak annyit mondani a cancel culture-re, hogy: íme – hívta fel rá a figyelmet Megadja Gábor, aki hozzátette:

Bódi Ábel előadása kapcsán a szervezők léptek vissza, mert egy diák plakátokon azt hirdette, hogy Bódi szélsőjobboldali.

Kiderült, hogy az ELTE kollégiuma politikai propagandának minősítette Bódi Ábel vadászatról szóló előadását, így azt törölték a szervezők.

Bódi meg sem védhette magát a hazugságokkal szemben,

csupán azt mondták neki, már nem kell jönnie előadást tartani. Úgy tudni, azóta egyébként a plakátoló diák ellen fegyelmi eljárás indult.

– Az én esetemben a kollégium felső vezetése tiltotta be, de szó szerint betiltotta a beszélgetést – szögezte le Megadja Gábor, aki emlékeztetett arra is, hogy a kollégiumban azt mondták nekik, voltak érdeklődők a témák iránt, lett volna közönségük. A jobboldali egyetemi fiatalok helyzete kapcsán Megadja kifejtette, hogy kelleni fog egy-két bátor ember, aki vállalja annak a kockázatát, hogy teljesen ellehetetlenítik, ha beszélnek arról, ami az egyetemen zajlik.

Bódi szerint nincsenek érvek, csak támadás van.

Megadja pedig úgy látja, hogy a baloldalon sosincs szó vitáról, mindig az ellenfél kiiktatása volt a cél, ők ezt harcnak fogják fel. A most történtek ezt igazolják.

Az alábbi videóban Bódi és Megadja elmesélik, mit tapasztaltak a történtek kapcsán:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában