Ország-világ

2021.10.28. 18:41

Hazugságba menekül az Elk.rtuk ellen bojkottot szervező producer

A baloldali propagandasajtó a segítségére sietett. Nem sok sikerrel.

Budapest, 2018. január 22. Pataki Ágnes és férje, Kovács Gábor filmproducerek Szász János A hentes, a kurva, és a félszemű című filmjének bemutatóján a fővárosi Aréna Pláza mozijában 2018. január 22-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Kovács Gábor producer a Facebookon csalásra akarta rávenni követőit: foglaljanak százával jegyeket az Elk.rtuk című filmre, de ne vegyék át. Így viszont – elképzelése szerint – a filmet valóban megnézni akaró emberek látják az interneten, hogy a mozi tele, már nincs jegy, a valódi nézők nem mennek el, a mozi viszont üres lesz. A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal lelkes támogatója (elég nézegetni Kovács Facebook-oldalát...) csalással szerette volna távol tartani a nézőket az év magyar filmjétől. Kálomista Gábor ezután bejelentette, hogy büntetőfeljelentést tesz. Kovács megijedt, először azt mondta, csak viccelt, majd bocsánatot kért, de mivel még mindig fél, újabb védekezéssel állt elő – írja az Origo.

Most így ír a Facebookon Kovács: „Kálomista vehemensen és igaztalanul támadta a mozikat a bemutató előtt, majd a magyar film idei legerősebb indulása után perrel fenyegetőzik néhány állítólagos át nem vett jegy miatt .....és nyilván ez is lesz a legnézettebb honi film 2021-ben.”

Első hazugság: szerinte igaztalanul támadta a mozikat Kálomista Gábor. Dehogyis... Azért támadta, mert a multinacionális cég, a Cinema City nem akarta rendesen játszani, a Karácsony Gergely (és így persze és elsősorban Gyurcsány Ferenc) fennhatósága alá tartozó Budapest Film mozijai, a Corvinban pedig egy darab délutáni előadásban akarták játszani. Ezért támadta, és lett is eredménye.

Második hazugság: „perrel fenyegetőzik néhány állítólagos át nem vett jegy miatt”. Kovács Gábornak magától nem jutott eszébe ez a tipikus Telex-444-24-hvg trükk. A baloldali propagandasajtó kezdte ezt írogatni, hogy megvédjék Kovácsot. Pontosan tudják: nem azokról a nézőkről van szó, akik lefoglalják, aztán nem érnek rá elmenni. Ez természetes, emberi dolog. Hanem a csalást szervező Kovácsról. Aki százasával bíztatta az embereket erre.

Egy őszinte mondat van azért a három sorban: valóban az Elk.rtuk lesz a legnézettebb magyar film idén. Ez különösen Kovács Gábortól kedves elismerés, ugyanis feleségével, a szocializmus Fabulon-reklámjaiból ismert Pataki Ágnessel közösen produkált filmje, a Hét kis véletlen lett (már most biztosan állítható) az év legnagyobb bukása. Május óta 860-an (nyolcszázhatvanan) nézték meg a mozikban.

Borítókép: Pataki Ágnes és férje, Kovács Gábor filmproducerek Szász János A hentes, a kurva, és a félszemű című filmjének bemutatóján a fővárosi Aréna Pláza mozijában 2018. január 22-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában