Ország-világ

2021.11.01. 10:40

Bige László totális háborút hirdetett a kormány ellen

A baloldali oligarcha úgy fogalmazott a Partizánnak, hogy a mai kormány helyett a tarka macskáját is inkább tudná ajánlani az országnak.

Nyíregyháza, 2014. december 23. Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa Nyíregyházán 2014. december 23-án. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Amint arról korábban már beszámoltunk, hét éven át folytatott jogsértő kartellezést a műtrágyapiacon és okozhatott ezzel jelentős károkat a gazdáknak Bige László mil­liárdos nagyvállalkozó, aki saját bevallása szerint a baloldal kampányának a finanszírozására készül. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 14 milliárd forintos bírságot rótt ki a versenyjogi szabályok súlyos megsértése miatt – írja a Magyar Nemzet.

A Partizán vasárnapi adásában reagált először a baloldali oligarcha a GVH szankciójára. A Bigéhez köthető teljes cégcsoport 11 milliárd forintos bírságot kapott végül, a fennmaradó hárommil­liárdot a Hőgyészi Kft., illetve a részben együttműködő Cargill kapta – olvasható a Mandiner oldalán.

Csányi Sándort okolja az eljárás miatt a baloldali oligarcha

– Tönkre akarnak tenni – kezdte mondandóját a Bige László Gulyás Márton vendégeként. Hozzátette: ez a kormánynak egy gazdaságvédelmi akcióterve, eljött az ideje annak, hogy minket tönkretegyenek és „aztán elosztanak egymás között”. Abszolút politikai célú támadás ez. Semmiféle köze nincs a józan észhez, meg a való világhoz.

Csányinak, és KITE Zrt.-nek az érdeke az egész vizsgálat

– hangoztatta a baloldali milliárdos a GVH szankciójával kapcsolatban.

Pénzzel is támogatná Márki-Zay Pétert Bige László

Márki-Zay Péter nagyon jó lenne Magyarországnak

– mondta a baloldali oligarcha, majd hozzátette: végre harminc év után lenne egy független miniszterelnök-jelöltünk. Leszögezte: hajlandó lenne anyagilag is támogatni a kampányát.

A mai kormány helyett a tarka macskámat is tudnám ajánlani

– fűzte hozzá Bige.

– Jól értem, kormányváltás nélkül nem látja esélyesnek, hogy képes lesz megtartani a cégbirodalmát? – kérdezte Gulyás, mire a baloldali oligarcha leszögezte: fel nem merül, hogy nem tartaná meg a hálózatát.

– Kormányváltás nélkül is meg tudom tartani a cégbirodalmamat – fűzte hozzá Bige, aki (egy márciusi Partizán-interjúban)

korábban gyakorlatilag felajánlotta, hogy ha megszüntetik vele szemben a büntetőeljárást, akkor távol tartja magát a politikától.

A büntető igazságszolgáltatást viszont láthatólag nem hatotta meg a baloldali oligarcha felajánlkozása, és az eljárás megszüntetése helyett vádat emeltek ellene.

Szintén év eleji fejlemény, hogy Horn Gábor, az EU-s pénzekből ellenzéki előválasztási vitákat szervező Republikon Intézet vezetője is tiszteletét tette Bige házában – írja a Mandiner. Biztosat persze nem tudni, sem a látogatásról, sem arról, ha így volt, miről egyeztettek, ugyanis az egykori SZDSZ-es politikust hiába kérdezte a Mandiner, nem reagált Bige Lászlóval való kapcsolatára vonatkozó kérdéseikre.

A Mandiner Bige Lászlóról készült portréja ITT olvasható.

Borítókép: Bige László Nyíregyházán 2014. december 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában