Ország-világ

2021.11.15. 12:55

Bige László után újabb milliárdos állt be Márki-Zay mögé

Bojár Gábor írja a baloldal miniszterelnök-jelöltjének gazdaságpolitikai programot.

20211023 Hódmezővásárhely Kaszap utca 56-os megemlékezés Képen: Márki-Zay Péter polgármester Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Török János

Bige László után egy másik magyar milliárdos, Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója is beállt Márki-Zay Péter mögé – írja a Mandiner.hu a Partizán-podcast vasárnapi adása nyomán, amelyben Márki-Zay Péter a vállalkozásokkal kapcsolatos gazdaságpolitikai programjának kidolgozójaként említette Bojárt. Hozzátették, hogy az interjúból az is kiderült, mennyi pénzt kapott eddig Bige Lászlótól.

Bojár Gábor 28,6 milliárd forintos vagyonával a 49. leggazdagabb magyar.

Kicsoda Bojár Gábor?

Bojár a kommunista rendszerben kapott nagyon komoly állami beruházások révén alapozta meg milliárdos vagyonát. Az elmúlt években jelentős összegekkel támogatta a magyarországi baloldalt. Kezdetben a 2018-as választáson hatalmasat bukó Juhász Pétert támogatta, még nizzai nyaralójában is üdültette. Utána a Momentum mellé állt, majd megzsarolta őket, mert a 2018-as választáson még a Momentum nem állt be a baloldali összefogásba– írja róla az Origo.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje kijelentette: „Most feladatok vannak és nem pozíciók”. Ezeket a feladatokat egy olyan szakértői gárda fogja össze, amely elkészíti a választási, vagy későbbi kormányprogramot – fejti ki a magazin. A legfontosabb területeken még az idén elkészül a választási programjuk, de azt már most tudni, hogy például az euró bevezetésének megalapozása szerepel majd a programban.

Bod Péter Ákos, Király Júlia, Fleck Zoltán a csapatban?

Márki-Zay elmondta, Bod Péter Ákos közgazdászt, az MNB korábbi elnökét is szívesen látja majd a kormányzati felkészülésben. Bojár mellett a szakértő gárda tagja lesz Király Júlia, az MNB korábbi alelnöke, aki monetáris kérdésekkel foglalkozik majd, Steinmetz Ádám a sport-, Komáromi Zoltán egészségügyi kérdésekért felel majd. Kiemelte, hogy Fleck Zoltán jogász már fel is állított egy közjogi tanácsadó testületet, hogy az alkotmánnyal kapcsolatos kérdésekre javaslatokat tegyenek és a közjogi átmenet kérdéseit rendezzék. Márki-Zay a vasárnapi, majdnem 2 és fél órás elő adásban beszélt a Bige Lászlótól kapott támogatásról is.

A miniszterelnök-jelölt elárulta, hogy a vállalkozótól 5 millió forint támogatást kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában