Konferencia

2021.11.29. 21:30

Európa igazán jól akkor tud megújulni, ha a konzervatívok dominálhatnak

Európa úgy tud igazán jól megújulni, ha a konzervatívok tudnak dominálni, olyan kérdésekben is, mint az integráció és a veszélyek elhárítása – mondta az igazságügyi miniszter Budapesten, az Európa Jövőjéről szóló konferenciasorozat keretében tartott hétfői kerekasztal-beszélgetésen.

Varga Judit kijelentette, látszik az európai felmérésekből, hogy az elit nagyon messze elszárnyalt az európai emberektől, és van igény arra, hogy konzervatív politikát valaki megfogalmazzon.

Jelenleg formálódóban van egy új európai konzervatív oldal – jelezte, majd kiemelte: ha 2022-ben a magyar kormány meg tudja erősíteni a helyét, a legitimációját Magyarországon, akkor ennél erősebb fegyver és

hatalmasabb lehetőség egész Európa számára is ritkán fog adódni, azáltal, hogy a konzervatív oldal megerősítést nyerhet.

– Csak úgy tudunk igazán jól megújulni, mint integráció is, vagy akár veszélyeket elhárítani, ha a konzervatívok tudnak ebben dominálni – fogalmazott Varga Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában