Koronavírus

2021.11.10. 22:24

Müller Cecília a harmadik oltás fontosságára figyelmeztetett Brüsszelben

Kiemelte: a Magyarországon alkalmazott oltóanyagok mindegyike hatékonynak bizonyult.

A Magyarországon alkalmazott oltóanyagok mindegyike biztonságos, aki több mint négy hónappal ezelőtt vette fel a koronavírus elleni vakcinát, az most oltassa be magát a harmadikkal is – jelentette ki Müller Cecília országos tisztifőorvos Brüsszelben szerdán.

Müller Cecília az MTI-nek elmondta, hogy az eddigi tapasztalok szerint a koronavírus elleni második oltás beadását követően mintegy fél évvel az ellenanyag csökkenni kezd a szervezetben. Ezt a harmadik, ismétlő oltás szinte teljesen kompenzálja, visszaemeli az eredeti, 80-90 százalékra.

„Ezért mindenkit arra bíztatok Magyarországon, hogy aki több mint négy hónappal ezelőtt vette fel a koronavírus elleni vakcinát, az most vegye fel a harmadikat is” – fogalmazott.

Kiemelte: a Magyarországon alkalmazott oltóanyagok mindegyike hatékonynak bizonyult.

Közölte azt is, hogy a koronavírus jellemzője a gyors mutáció, ezért mára az emberiség egy szinte egy teljes új természetű vírussal áll szemben. Ennél a vírusnál nem zárható ki annak az esélye sem, hogy bizonyos ideig akár fél évente ismétlő oltásra lehet szükség – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában