Ország-világ

2021.11.15. 14:55

Szijjártó Péter: a V4-ek készen állnak Lengyelország megsegítésére

A visegrádi országok külügyminiszterei megállapodtak abban, hogy ha Lengyelországnak szüksége van valamilyen segítségre a migrációs nyomás miatt, akkor a három másik ország készen áll arra, hogy haladéktalanul segítsen – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta, rendkívüli ülést tartottak a V4-es országok – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – külügyminiszterei Brüsszelben a Külügyi Tanács ülése alatt.

„A téma természetesen a lengyel barátainkra háruló migrációs nyomás volt. Először is kifejeztük köszönetünket és nagyrabecsülésünket a lengyeleknek, amiért hősiesen védik az EU külső határát és ezzel minket is”

- emelte ki a tárcavezető.

Hozzátette, hogy 2015-ben Magyarország is hasonló nyomás alatt állt, akkor számíthattunk a V4-ek segítségére, természetes, hogy így van ez a lengyelek esetében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában