Választanak

2021.12.17. 13:51

KKM: Kőrösi Csaba a jelölt az ENSZ-közgyűlés elnöki posztjára

Hangsúlyozták: a 23 tagállamból álló tömörülés december elején hivatalosan is bejelentette, hogy Kőrösi Csabát jelöli a tisztségre.

Az ENSZ tagállamai jövő júniusban választják meg a közgyűlés következő ülésszakának elnökét, a pozícióra Kőrösi Csabát jelölik - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pénteken az MTI-t.

Az ENSZ-tagállamok jövő júniusban választják meg a közgyűlés következő, 2022 szeptemberétől 2023 szeptemberéig tartó, 77. ülésszakának elnökét. A pozícióra ezúttal a világszervezet tagországainak kelet-európai földrajzi csoportja állíthat jelöltet - közölték.

Hangsúlyozták: a 23 tagállamból álló tömörülés december elején hivatalosan is bejelentette, hogy Kőrösi Csabát jelöli a tisztségre.

Kőrösi Csaba 2010 és 2014 között nagyköveti rangban vezette Magyarország New York-i állandó ENSZ-képviseletét, jelenleg a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóságának élén áll - ismertették.

Ha az ENSZ 193 tagállama Kőrösi Csabát megválasztja a közgyűlés elnökévé, érdemi szerepet játszhat a Magyarországnak is fontos világpolitikai és fenntarthatósági kérdések alakításában - emelték ki a közleményben.

Címkék#ENSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában