Szerencsétlenség

2021.12.01. 04:01

Nigériában elsüllyedt egy túlterhelt hajó

29 ember meghalt, többségük gyerek, további 13 embert pedig eltűntként tartanak nyilván.

Elsüllyedt egy túlterhelt hajó kedden este Nigéria északi részén, 29 ember meghalt, többségük gyerek, további 13 embert pedig eltűntként tartanak nyilván – közölték szerdán a helyi hatóságok.

Saminu Abdullahi, az észak-nigériai Kano tagállam tűzoltóságának szóvivője szerint hét embert sikerült kimenteni, szerda reggelig 29 holttestet találtak, a többieket keresik. Az áldozatok többsége nyolc és 15 év közötti gyermek.

A hajó azért süllyedt el, mert túl volt terhelve, 12 embert tudott volna szállítani, de a kapitány számos gyermeket is felvett ezen felül – tette hozzá a szóvivő.

A gyermekek a badaui Korán-iskola tanulói voltak, és a folyó túlpartján fekvő Bagwai városába tartottak, ahol Mohamed próféta születésnapja alkalmából rendezett vallási szertartásra igyekeztek.

A múlt hónapban hét lány fulladt a vízbe, miután csónakjuk felborult a szomszédos Jigawa államban, májusban pedig több mint száz halálos áldozata volt hasonló balesetnek az észak-nyugati Kebbi államban.

A nigériai folyókon gyakoriak a hajótörések. A hajók túlzsúfoltsága és karbantartásuk hiánya miatt, de a biztonsági szabályok be nem tartása és a rossz időjárás is közrejátszanak ezekben a balesetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában