Kezdet

2021.12.15. 18:57

Orbán Viktor és Olaf Scholz bemutatkoztak egymásnak Brüsszelben (videó)

A két politikus az EU-s országvezetők és a keleti partnerek képviselőinek brüsszeli csúcsértekezletén találkoztak.

Szerda délután megkezdődött Brüsszelben az EU-s országvezetők és a keleti partnerek képviselőinek csúcsértekezlete. Az állam- és kormányfők holnap pedig uniós csúcsértekezleten vesznek részt: az év utolsó EU-csúcsán a migráció, a pandémia, a rezsiárak és a külkapcsolatok is terítékre kerülnek. A mostani csúcstalálkozón mutatkozik be Olaf Scholz, Németország újonnan beiktatott, baloldali kancellárja - írja a Magyar Nemzet.

Az Európai Tanács által szerda késő délután közzétett videón jól látható, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök és az új német kancellár bemutatkozásképp kezet fognak egymással. 

A miniszterelnök az új berlini kormánnyal szembeni várakozásairól véleménycikket is közölt - ebben a tizenhat évig a szövetségi kancellári székben helyet foglaló Angela Merkelt is búcsúztatta. „Egy dolog biztos: a kétértelműség, a homályos politikai célkitűzések és a magát sodródni hagyó világ véget ért” – írta a miniszterelnök Merkel távozásáról, azzal zárva sorait:

A magyarok ütötték ki az első követ a berlini falból, és ezzel letették a szabad Európa alapkövét 1989-ben. A leendő német kormányon múlik majd, hogy az eltérő álláspontok és az egymás iránti tisztelet gazdagítani fogja vagy tehernek számít-e a színekkel teli Európában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában