Professzionális

2021.12.13. 19:22

Varga Judit: a fiatal áldozatok ügye körültekintő megközelítést igényel

Az elmúlt évtizedben a gyermekbarát igazságszolgáltatás és az áldozatok védelmében hatalmas lépést tettünk - fogalmazott a miniszter.

A fiatal áldozatok ügye körültekintő, professzionális megközelítést igényel - hangsúlyozta az igazságügyi miniszer hétfőn a Facebook-oldalán.

Bejegyzésében Varga Judit azt írta: a modern helyreállító igazságszolgáltatás története és eredményei az elmúlt öt évtizedben világossá tették, hogy "alapvető és hatékony eszköz van a kezünkben".

A politikus a nap folyamán felszólalt az Európa Tanács olasz elnökségének igazságügy-miniszteri konferenciáján, felhívva a figyelmet arra, hogy a kölcsönös megértésen alapuló és a személyes konfliktusok megoldására törekvő helyreállító igazságszolgáltatás egyre gyakoribb a fiatalkorúakat érintő büntetőügyekben.

"Magyarországon úgy véljük", hogy a fiatal áldozatok ügye körültekintő, szigorúan professzionális megközelítést igényel. Ezért az elmúlt évtizedben a gyermekbarát igazságszolgáltatás és az áldozatok védelmében "hatalmas lépést tettünk" - fogalmazott Varga Judit.

Hozzátette: a magyar vívmányok arra irányulnak, hogy az áldozatokat a lehető legkevésbé és a lehető legrövidebb ideig kerüljenek kapcsolatba a büntető igazságszolgáltatással.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Konferencia Európa jövőjéről – A bővítés a jövő kulcsa? című nemzetközi fórumon a Magyar Tudományos Akadémián 2021. december 6-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában