Gyanús a csend

2022.01.23. 11:13

Hallgat a baloldal Bangóné diploma-ügyéről

Parlamenti önéletrajzával szemben a jelek szerint nincs közgazdász diplomája az MSZP-s Bangónénak.

Bangóné csütörtök óta néma, a baloldali pártok pedig szombat óta nem mondják meg, mit gondolnak az ügyről, rajta lehet-e Bangóné a baloldali közös listán. Továbbá az aHang is néma Bangóné diploma-ügyében – olvasható a Mandiner cikkében.

Mint arról a portál már korábban beszámolt, a parlamenti önéletrajzával szemben a jelek szerint nincs közgazdász diplomája az MSZP-s Bangónénak. Bár az MSZP-s képviselő egy BGF-es közgazdász végzettséget szerepeltet a parlamenti önéletrajzában, de az egyetem szerint nincs erre vonatkozó adat az archívumukban.

A portál Bangóné Borbély Ildikót, valamint az ellenzéki pártokat is megkereste az ügyben.

Bangóné Borbély Ildikót, valamint az ellenzéki pártokat is megkereste a Mandiner az MSZP-s képviselő állítólagos közgazdász diplomája kapcsán, azonban a szocialista politikus csütörtök óta nem válaszol arra a kérdésre, szerzett-e diplomát a BGF-en, a baloldali pártok pedig szombat óta nem mondják meg, mit gondolnak az ügyről, rajta lehet-e Bangóné a baloldali közös listán.

Az alábbi kérdésekkel fordultak az ellenzéki pártokhoz:

A tavalyi előválasztáson is induló, MSZP-s parlamenti képviselő Bangóné Borbély Ildikó a rendelkezésre álló adatok szerint hamisan szerepeltette az előválasztási és parlamenti önéletrajzában, hogy a Budapesti Gazdasági Főiskolán közgazdász diplomát szerzett. Lesz-e ennek bármilyen következménye?

Összeegyeztethető-e az ilyen magatartás az előválasztás során tett feddhetetlenségi nyilatkozat és etikai kódex szellemiségével?

Az ügy ismeretében érdemesnek tartja-e Bangóné Borbély Ildikót arra, hogy szerepeljen az ellenzéki közös listán?

Ha más jelöltek esetében is felmerül, hogy téves vagy hamis adatokat adtak meg, annak lesz-e valamilyen jogi vagy politikai következménye?

Borítókép: MTI / Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában