Nem kimagyarázható

2022.01.25. 10:56

Kósa Ádám: Márki-Zay szégyene, hogy a fogyatékosság kifejezést szitokszóként használja (videó)

Márki-Zay Péternek, a baloldali pártok kormányfőjelöltjének szégyene, hogy a fogyatékosság kifejezést szitokszóként, pejoratív értelemben használja – közölte a Fidesz európai parlamenti képviselője, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke kedden a Facebook-oldalán.

Kósa Ádám a videóban emlékeztetett: 

Márki-Zay Péter a fogyatékos jelzőt pejoratív, sértő módon használta vasárnap esti élő megszólalásában.

„Nagyon nehéz volt megállni, hogy első felháborodásomban ne írjak vagy nyilatkozzak valami erős dolgot, de egy politikus nem viselkedhet megfontolatlanul” – vélekedett, hozzátéve: azóta beszélt érintettekkel, siketekkel, és a fogyatékossággal élő emberek hangot adnak majd – vagy már adtak is – véleményüknek.

Kiemelte: az ilyen minősítésnek nincs helye a közéletben, „nem csak a politikában, sehol”! A képviselő szerint ebben nincs bocsánat, ez nem kimagyarázható, ezt nem lehet következmény nélkül hagyni.

Márki-Zay Péternek lehetősége lett volna azóta bocsánatot kérni, de nem tette, és a csend, a támogatóinak a csendje „beszédesebb a tegnap elhangzott szavainál is” – fűzte hozzá.

„Siketként, fogyatékossággal élő személyként nagyon mélyen érint ez” – közölte Kósa Ádám, aki szerint amióta politikai pályára lépett, nem találkozott még Márki-Zay Péternél vállalhatatlanabb emberrel.

Hozzátette: „Szégyellem, hogy ilyen politikai ellenféllel kell áprilisban szembenéznünk.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában