Választás 2022

2022.01.18. 09:24

Németh Szilárd: a baloldal ismét teljesen elszabadítaná a rezsiárakat (videó)

Magyarországon csak addig marad a rezsicsökkentés, ameddig Orbán Viktor és a Fidesz–KDNP kormányoz, a baloldal ugyanis ismét teljesen elszabadítaná a rezsiárakat – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a közösségi oldalára kedden feltöltött videóüzenetében.

A kormánypárti politikus felidézte: ameddig egész Európában „brutálisan elszabadultak a rezsiárak”, addig Magyarországon a rezsicsökkentés már tizedik éve védi a magyar családokat. Hozzátette: az Európai Unió 27 tagállama közül Magyarországon kell a legkevesebbet fizetni a háztartási gázért. Példaként említette, hogy Ausztriában kétszer, Dániában négyszer annyit fizetnek az emberek, mint Magyarországon.

„Azonban ne legyen kétségünk, a baloldal ismét teljesen elszabadítaná a rezsiárakat”

– jelentette ki Németh Szilárd. Hozzátette: „a Gyurcsány–Bajnai-korszakban” az EU-ban a magyar családok fizették a legdrágább gázt és áramot.

Németh Szilárd kijelentette: a baloldal most el akarja törölni a rezsicsökkentést.

Miniszterelnök-jelöltjük őszintén elkotyogta, hogy ő bizony rászabadítaná a magyar családokra és nyugdíjasokra a világpiaci árakat, mert szerinte a rezsicsökkentés ostobaság. És cinikus módon azt üzeni a magyar embereknek, ha kevesebbet akarnak fizetni, akkor világítsanak és fürödjenek kevesebbet, és a fűtést is csavarják le a téli hónapokban

– idézte fel.

A Fidesz alelnöke hangsúlyozta: „Ami a baloldalnak ostobaság, az a magyar családoknak évente átlagosan 386 ezer forint megtakarítást jelent.”

A gáz-, a villany-, a távfűtés-, a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási számlákon ma is mindenki láthatja, hogy mennyi pénzt hagyott nála a rezsicsökkentés. A kéményseprés pedig minden háztartásban ingyenes – sorolta a politikus. Hozzátette: a magyar lakosság összes eddigi megtakarítása már eléri a 2200 milliárd forintot.

Németh Szilárd kiemelte: a rezsicsökkentés már tíz éve folyamatosan működik „és tíz éve folyamatosan, egymással összefonódva támadják a brüsszeli bürokraták, a külföldi energiaszolgáltatók és a hazai baloldali politikusok”.

„A 2014-es és 2018-as választásokon összefogtunk és kivédtük ezeket a támadásokat. Most április 3-án is arról döntünk, hogy megvédjük-e tőlük a rezsicsökkentés eredményeit, vagy hagyjuk, hogy Gyurcsányék ismét brutálisan magas rezsiáremeléseket nyomjanak le a torkunkon”

– fogalmazott.

Németh Szilárd hangsúlyozta: ameddig Orbán Viktor és a Fidesz–KDNP kormányoz,

csak addig marad a rezsicsökkentés, ami egész Európában egyedülálló módon garantálja a magyar családok, nyugdíjasok, kisvállalkozások biztonságos és megfizethető energiaellátását.

Borítóképünkön Németh Szilárd. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában