Botrány

2022.02.09. 15:48

Fidesz-KDNP: többmilliós jutalmat kaptak a fővárosi cégvezetők

Miközben Karácsony Gergely főpolgármester azt mondja, hogy a kormány kivérezteti a fővárost, a Fővárosi Önkormányzat cégeinek vezetői több millió forintos jutalmat kaptak 2021-ben, dupla annyit, mint 2020-ban – jelentette ki Kovács Péter, a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójának tagja szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Karácsony Gergely azt ígérte, Budapest mindenkié lesz, de úgy néz ki, Budapest a haveroké

– fogalmazott a XVI. kerület polgármestere.

Hozzátette: szemetesekre, fedett buszmegállókra, köztisztaságra nincs pénz, de milliós jutalmakra van.

Példaként említette, hogy Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatója – „akivel el akarták vitetni a balhét a városházabotrányban” – 5,2 millió forint jutalomban részesült, ami duplája az előző évi összegnek.

Valószínűleg ezzel próbálták rávenni a lojalitásra, hogy magára vállalja a különböző bűnöket a Városháza-gate ügyében

– vélekedett Kovács Péter.

Vagyis egy biztos: a fővárosnak van pénze, csak nem arra költi, mint amire az emberek várnák tőlük, sajnos itt tartunk – fogalmazott a politikus.

Arra a kérdésre, tervezik-e egy a városházaügyet vizsgáló bizottság újraindításáról szóló javaslat benyújtását, Kovács Péter azt mondta: ha indítványoznák, akkor is csak olyan bizottság jönne létre, amelyben a baloldali többség örökké hátráltatná a munkát és megint nem volna cél az igazság kiderítése.

Kovács Péter szerint annyi haszna volt a bizottságnak, hogy kiderült: Karácsony Gergely tudtával eladó volt a városháza, és hogy jutalékot kértek érte.

Borítóképünkön Karácsony Gergely. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában