Interjú

2022.02.15. 06:29

Hollik István: április 3-án lezárhatjuk a kudarcos Gyurcsány-korszakot

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta, hogy a kormánypártok felkészültek a kampányra és arra, hogy megvédjék az elmúlt 12 év eredményeit. Elmondása szerint erre azért is szükség van, mert a baloldal a Soros-hálózattal közösen ismét összefogott azért, hogy a nemzeti alapon gondolkodó kormányt elmozdítsák. Hollik kitért arra is, hogy a baloldallal ellentétben a nemzeti kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar embereket segítse egy olyan időszakban, amikor több válság egyszerre sújtja Európát.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjút.

– Szombaton hivatalosan is megkezdődött az országgyűlési választás kampányidőszaka, amit a kormánypártok részéről Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelő beszédével nyitott meg. Miként látja, felkészült a Fidesz–KDNP a kampányra?

– Felkészültünk, nem kicsit, nagyon. Kiváló jelöltjeink vannak, a politikai közösségünk egységes. A kormányzati munkát megnehezítette a koronavírus-járvány és az ezzel járó gazdasági válság, mégis büszkén mondhatjuk mi, magyarok, hogy a gazdaság újraindítását az elsők között kezdtük meg Európában. Ennek köszönhetően pedig folytatni tudjuk Magyarország megerősítését. A kitűzött céljainkhoz közelebb kerültünk, és azért kérjük a választók bizalmát, hogy tovább mehessünk előre a népakarat által kitűzött úton.

– A kampány egyik kiemelt napja lesz március 15-e, amikor a jobb- és a baloldal is demonstrációt fog tartani. Miért szükséges egy újabb békemenet megtartása?

– 2006 óta tudjuk: a baloldal esetében az erő mindig agresszióval társul. Éppen ezért nekünk érdemes megmutatnunk időről időre, hogy nálunk az erő, békére és összefogásra alapul. A március 15-i békemenet ismét alkalmas lesz arra, hogy bebizonyítsuk: ha a magyar nemzet jövőjéről van szó, akkor erőt és összefogást tudunk mutatni.

– Mi a 2022-es országgyűlési választás legfontosabb tétje?

– Az, hogy visszatér-e a múlt vagy sem. Ugyanis történelmi lehetőséget adott kezünkbe a gondviselés: amellett, hogy megvédjük az eredményeinket április 3-án, egyszer és mindenkorra lezárhatjuk a kudarcos Gyurcsány-korszakot is. 

Hiszen azok kérik a választók bizalmát a baloldalon, akik hazudtak a magyaroknak, az országot pedig tönkretették 2010 előtt. Arról fogunk tehát dönteni, hogy a múltat választjuk vagy öles léptekkel haladunk tovább Magyarország megerősítésének az útján. Az elmúlt időszak nehézségei, a migráció, valamint a koronavírus-járvány is mutatja, hogy nehéz és veszélyes időket élünk, ilyenkor pedig felértékelődik a politikai stabilitás. Magyarországon ezt csak mi, a Fidesz–KDNP tudja biztosítani. Egy báb miniszterelnök-jelölttel felálló, Gyurcsány Ferenc vezette hatpárti baloldal mindent jelentene az országnak, csak politikai stabilitást nem.

– A választással együtt tartják a gyermekvédelmi népszavazást is. Miért volt fontos lépés a referendum kiírása?

– Az Magyarországon elképzelhetetlen, hogy szexuális propagandisták úgy szóljanak bele a gyermekek szexuális nevelésébe, hogy erről a szülőket senki nem kérdezi meg. Ezért fontos a népszavazás. Ezzel mintát is adhatunk a világnak, hiszen a jelenség globális, ennek ellenére mi leszünk az első ország, ahol az emberek véleményt formálhatnak minderről. Másrészt ennek az új keletű genderpropagandának nem ismerjük a hatásait. 

Egyetlen tudományos publikáció sem áll rendelkezésre azzal kapcsolatban, hogy mit okozna az, ha a szülők kezéből kivennék a szexuális nevelést, hogy azt átadják mindenféle genderaktivistáknak. Ez végső soron nem más, mint kísérletezés a gyermekeinkkel. Egyben biztos lehet minden magyar: mi a népszavazás eredményében testet öltött népakaratot tiszteletben fogjuk tartani!

– A baloldal eddigi megnyilvánulásai alapján mire számít az országgyűlési választás és a gyermekvédelmi népszavazás kampányában?

– Arra, hogy a Soros-birodalom és a baloldal nem fog válogatni az eszközökben. Ismét összefognak azért, hogy a nemzeti alapon gondolkodó kormányt elmozdítsák. Miközben ők beszélnek a magyar demokrácia haláláról, addig a világ legtermészetesebb dolgának tartják, hogy külső szereplők avatkozzanak bele a magyar politikába, ahogy azt is, hogy a gyermekvédelmi népszavazást is megtámadják. Érdekes demokráciafelfogás ez. Ugyanakkor nem csodálkozhatunk, mert amikor választani kell a magyar népakarat érvényesítése és a brüsszeli diktátumok között, a baloldal mindig az utóbbi oldalára áll. A baloldal miniszterelnök-jelöltje már kijelentette, hogy eltörölnék a gyermekvédelmi törvényt, valamint az alaptörvény azon passzusát, ami arról szól, hogy az anya nő, az apa pedig férfi. 

Azaz: pontosan úgy táncolnak, ahogy Brüsszel fütyül.

– Miért ragaszkodhat ennyire a baloldal Brüsszel véleményéhez?

– Mert ők nem csak mernek, akarnak is kicsik lenni. Akinek a nagy majd mindent tollba mond. Amikor Gyurcsány Ferenc Európai Egyesült Államokról beszél, az valójában ezt jelenti! A saját történelmi tapasztalatunk viszont az, hogy egy nagy, birodalmi betagozódással mi mindig rosszul járunk. Másként: ha Magyarország szabad, akkor gyarapodunk, ha más kormányoz bennünket, annak mindig rossz vége van. Ennek ellenére a magyar baloldal szerint nem vagyunk elég jók ahhoz, hogy saját magunkat kormányozzuk, és szerintük vannak olyanok, akik nálunk, magyaroknál jobban meg tudják mondani, hogy milyen életet éljünk. A baloldalon több évtizedes hagyománya van annak, hogy kritikátlanul igazodnak hol Washingtonhoz, hol Brüsszelhez, korábban pedig Moszkvához.

– Korábban az volt a közvélekedés, hogy a jobboldal erős hátrányban van a közösségi médiában. Lát változást, előrelépést ezen a téren?

– A mi politikánkat a magyar emberek érdeke határozza meg. Célunk, hogy Magyarországot egy erős és büszke országgá tegyük, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy az országépítő politikát azért váltsa le a múltat képviselő baloldal, mert az emberek által ma már leginkább használt közösségi médiában nem vagyunk jelen. Nagy hátránnyal indultunk, a pálya továbbra is balra lejt, de ez csak motivál bennünket abban, hogy itt is megkettőzött erővel küzdjünk. Jó látni, hogy sok patriótagondolkodású magyar is csatlakozott ebben hozzánk!

– Lehet attól tartani, hogy a választási kampányban megerősödhetnek a hibrid háborús hadműveletek, külföldi beavatkozási kísérletek Magyarországon?

– Emlékszem, amikor először beszéltem a Soros-hálózat működéséről, a baloldal milyen lesajnáló módon titulálta ezt összeesküvés-elméletnek, és próbálták meg az ügyet nevetségessé tenni. Azóta látjuk, hogy ez a megvalósult gyakorlat. Olyan kettős mércét alkalmaz a Soros-birodalom Magyarországgal szemben, aminek a célja a nemzeti-polgári kormány elmozdítása. 

Ahogy cinikusan fogalmazott az egyik emberük: „ha a mi barátaink vannak hatalmon, akkor minden rendben van, amikor viszont nem ők kormányoznak, akkor azt az országot támadni kell”. Ez legalább akkora önleleplezése Brüsszelnek és Soros Györgynek, mint amekkora 2006-ban a magyar baloldalnak az őszödi beszéd volt.

– A miniszterelnök nemrég arról beszélt, hogy bővülhet a családtámogatások rendszere, amennyiben a kormánypártok ismét bizalmat kapnak a választóktól. Milyen új támogatási formák jelenhetnek meg?

– Először is meg kell tartanunk a többséget a családbarát politikának április 3-án! Ebben a tekintetben tényleg sok minden forog kockán. Hiszen ha a baloldalon múlna, ma nem lenne családi adó-visszatérítés, babaváró támogatás, családi adókedvezmény és még sorolhatnám. Ezzel szemben számunkra a családok támogatása egy soha véget nem érő folyamat. Ha folytathatjuk a munkát, akkor magyar családok továbbra is számíthatnak majd ránk!

– Miközben Európa a válságok korát éli, addig a magyar kormány a családtámogatások mellett számos további intézkedéssel segíti a kormány a magyar emberek életét. Elég csak a rezsicsökkentésre, a 13. havi nyugdíj visszavezetésére vagy a 25 év alattiak szja-mentességére gondolni. Mi lenne ezeknek a sorsa, ha a baloldal kerülne hatalomra?

– A baloldal a 2002-es és a 2006-os választási kampányban fűt-fát ígért a családoknak, a fiataloknak és az időseknek, aztán pont az ellenkezőjét tették annak, mint amit mondtak. 

Ezt pedig Gyurcsány Ferenc be is vallotta az őszödi beszédben. Mivel ma a baloldalon ugyanazok fújják a passzátszelet, ezért ez azt jelenti, hogy ha most ők kormányoznának a családok nem kapták volna vissza a tavaly befizetett adójukat, az idősek nem kapnának 13. havi nyugdíjat, a vállalkozások adócsökkentést, a fiatalok pedig szja-mentességet. A nemzeti kormány ezzel szemben mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar embereket segítse és megvédje az olyan veszélyektől, mint az illegális migráció, az infláció vagy az energiaárak emelkedése. Nem szabad lépést tévesztenünk, mert ha hibázunk, akkor azt nem lehet visszafordítani.

Borítókép: Hollik István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában