Értékközösség

2022.02.17. 20:20

Kövér László is fogadta Bolsonaro brazil elnököt

Kövér László házelnök az Országházban fogadta a hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó Jair Messias Bolsonarót, a Brazil Szövetségi Köztársaság elnökét - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája csütörtökön.

A közlemény szerint Kövér László nagy megtiszteltetésnek és a kétoldalú kapcsolatok felértékelődésének tartotta a brazil elnök magyarországi látogatását. 

Magyarország és Brazília kapcsolatában mindketten azt az értékközösséget nevezték a legfontosabbnak, amit az Isten, haza, család és szabadság tisztelete jelent, és aminek megvédése mindannyiunk erkölcsi kötelessége

 - írták.

Ismertették, hogy a megbeszélésen a parlamenti együttműködés, a gazdasági-kereskedelmi és oktatási-kulturális kapcsolatok mellett szóba került az orosz-ukrán konfliktus, amely mindkét fél szerint csak a kölcsönös megértés és a kölcsönös tisztelet alapján oldható fel.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b4) és Jair Bolsonaro brazil elnök (j4) megbeszélést folytat az Országház Munkácsy-termében 2022. február 17-én

Forrás: Koszticsák Szilárd / MTI

Csak közösen, nemzetközi együttműködéssel és jószándékkal tudjuk megoldani az egyre csak szaporodó globális konfliktusokat

 - idézték Kövér Lászlót, aki részvétét fejezte ki vendégének és a brazil embereknek a Brazíliát néhány napja ért természeti katasztrófa miatt, amely immár 104 halálos áldozatot követelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában