Időjárás

2022.02.08. 12:15

Megdőlt az országos szélrekord Budapesten hétfőn

Megdőlt a napi szélrekord hétfőn Budapesten: a János-hegyen 105 kilométer/órás erősségű széllökést mértek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

Hétfőn hidegfront vonult át a térség felett, és ennek nyomán sok helyen volt viharos (60 kilométer/óra feletti) a szélerősség – írták.

A legtöbb eső a keleti határnál esett. A front mögött záporok alakultak ki, Baranyában és a Bakonyban az ég is megdörrent.

Bár a viharos szélben nem volt annyira érezhető, hétfőn is folytatódott az átlagosnál kissé enyhébb idő – jegyezték meg.

Jelenleg is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az erős szél veszélye miatt Budapesten, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyében.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben kiemelték: kedden a Dunántúl északi és keleti tájain, valamint a középső országrészben lehetnek akár 70 kilométer/órásnál erősebb széllökések is. Késő délutántól a legtöbb helyen némileg veszít erejéből a légmozgás – tették hozzá.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában