Ukrán válság

2022.03.12. 16:46

Eddig 690 millió forint gyűlt össze az adományvonalon az ukrajnai menekülteknek

Az ukrajnai menekültek megsegítésére összegyűlt pénz értéke az adományvonalon és az erre nyitott számlán elérte 690 millió forintot - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki egyben a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke szombaton Lóréven.

Soltész Miklós elmondta, a koordinációs tanács nagyon kér mindenkit, hogy lehetőség szerint tartós élelmiszert, pelenkát és gyermekápolási cikkeket adományozzanak, mert erre van a legnagyobb szükség.


Nagyon kérte egyben, hogy lejárt szavatossági idejű élelmiszert ne küldjön senki.


Azt is kérte a koordinációs tanács elnöke, hogy a határ menti öt település segítségpontjaira ne vigyenek adományokat, mert azok már az ottani raktározást és a munkavégzést is akadályozzák. Ha valaki még is a határhoz szeretne adományt eljuttatni, akkor azt az Aranyosapáti raktárba vigye – tette hozzá.


Akik nem akarnak ekkora utat megtenni, azok keressék a karitatív szervezeteket. A nemzetközi és a nagy cégek felajánlásait a kormány a DHL raktárában tudja fogadni – fűzte hozzá a koordinációs tanács elnöke.


A 1357-es adományvonal és a 11711711-22222222-es számlaszám, amelyen az ukrajnai háború elöl menekülőket lehet pénzbeli adományokkal támogatni, folyamatosan működik – jegyezte meg az államtitkár.

Borítókép: az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülő emberek a tiszabecsi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolánál kialakított segítségponton 2022. március 10-én (Czeglédi Zsolt/MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában